Att vara konstnär kräver en kreativ hemsida

Om man är en konstnär nu för tiden så krävs det nästan alltid att man har en hemsida för att kunna marknadsföra sina färdigheter och konstverk så effektivt som möjligt. Faktum är att du når den största publiken på nätet då det går så otroligt fort när saker sprids tack vare sociala medier, och att folk i princip är uppkopplade hela tiden. Om du då har en hemsida som är kreativt utformad så ger det dig bättre förutsättningar från början.

Om din hemsida är kreativt utformad så får den besökare att vilja komma tillbaka och om du lyckas väl med designen, och får den att passa ihop med det du planerar att publicera så har du kommit halvvägs.

Vad krävs för att kunna skapa en kreativ hemsida

Det beror lite på vad du planerar att använda din hemsida till. Det är skillnad mellan en hemsida där du helt enkelt beskriver ditt arbete och en hemsida där du säljer dina skapelser. Om du planerar att sälja det du har skapat så kan det vara en bra idé att kolla upp hur man går tillväga för att skapa sin egen webshop för att undvika några problem med det.

Den viktigaste delen med att göra en kreativ hemsida är att ha en bra fantasi, om du kan visualisera den hemsida du vill skapa, och se den framför dig när du sluter ögonen, då har du kommit långt – idéen är född. Det finns nämligen väldigt få begränsningar för hur man kan designa en hemsida, även om man inte kan programmera och skriva koden själv så kan man komma otroligt långt genom att använda sig av verktyg, mallar och liknande saker. Det kan vara en bra idé att kolla upp andra konstnärers hemsidor för att få idéer till din egen hemsida, det är dock inte så bra att kopiera en hel hemsida. Men om du tar inspiration till ett eller ett par element från en annan hemsida till din egen så är ingen skada gjord.

Viktigt att tänka på

Trots att en tråkig hemsida oftast består av en vit bakgrund med svart text i en alldaglig font så betyder det inte att det motsatta garanterat ger en kreativ hemsida. Bara för att du har hundra olika färger, och en massa knasiga fonter, så betyder inte det att du har lyckats med att skapa en kreativ och funktionell hemsida. Det är viktigt att komma ihåg att det inte alltid krävs allt för mycket för att det ska bli en förbättring.

Om du har en hemsida där man inte kan läsa texten för att du har en ljusröd text i en knasig font med en mörkblå bakgrund så gör det inte hemsidan kreativ. Bara otroligt jobbigt för ögonen att läsa vad det står. Saker som detta kan göra att folk inte vill spendera någon tid alls på din hemsida och det är inte så troligt att de kommer tillbaka. Om det finns någonting som ingen annan hemsida använder sig av så kanske det finns en bra anledning till det, så fråga gärna vänner eller familjen hur det ser ut innan du använder det i den färdiga produkten.

Det är även viktigt att anpassa sin hemsida för mobila enheter då en stor del av dem som spenderar tid på nätet gör det på sina mobiltelefoner eller surfplattor. Det är därför en bra idé att se till att din hemsida är anpassningsbar för mobila enheter eller skapa en alternativ version av sidan för dem som besöker den på mobila enheter för att se till att alla kan besöka din kreativa hemsida oavsett hur de väljer att göra det.