Gör ditt CV till en hemsida

Innehållet på ditt CV

Att välja ett lite mer unikt sätt för att presentera dig själv för en potentiell arbetsgivare är absolut ett alternativ om du vill sticka ut från mängden. En personlig hemsida kan vara ett sätt som gör att arbetsgivare får upp ögonen för just dig, men oavsett vilken typ av format du väljer att göra ditt CV i är det viktigt att innehållet är komplett.

Tänk på att få med information så som ditt fullständiga namn, ålder samt fasta bostadsort. Där utöver bör du strukturera dina arbetslivserfarenheter på ett tydligt sätt där arbetsgivare lätt och snabbt kan få en uppfattning om tidsperiod samt ordning. Färdigheter så som språk, IT-program eller andra affärssystem är också viktiga att få med på ett hörn då dessa för vissa yrken kan vara avgörande.

Meriter och referenser kan man välja att informera direkt eller via begäran, det vill säga att arbetsgivaren får be dig om dessa och du då skickar dem separat. Som en mer personlig sektion så kan du exempelvis föra arbetsgivaren lite närmare dig själv genom att berätta saker om dig som person, vilka kan ha betydelse för den utannonserade tjänsten (eller för företaget som sådant).

Lockande presentation

Så hur gör du då för att arbetsgivaren förutom att gilla idén med en personlig CV-hemsida, få denne imponerad och intresserad av att veta mer om dig? För ditt slutliga mål bör ska ju ändå vara att få träffa dem personligen!

Tänk på att inte ”prata bort” dig i all information, det gäller lika väl om du väljer att presentera dig via hemsida istället för traditionellt papper. Välj att vara tydlig när du beskriver dina arbetserfarenheter utan att berätta för mycket, eftersom den delen oftast tas upp på den personliga intervjun.

Ett tips är att inte bara ”klappa medhårs”, det vill säga att du som ansökande faktiskt kan påvisa saker i företaget som du ser som en spännande utmaning att jobba med, utan att låta negativ för den delen. Låt arbetsgivaren se fördelarna med att ha turen att få med dig på skeppet, inte tvärtom. En arbetsgivare som läser ett desperat CV blir sällan imponerad.

En hemsida med snygg design är självklart A och O, kan du inte något om webbdesign gör du bäst i att låta någon som har erfarenhet göra jobbet. Det kan kosta en slant, men kan definitivt vara värt det i längden. Det ska såklart inte vara någon avancerad design då hemsidan ska ha fokus på ditt CV.

Läs på om företaget

Du bör vara noga med att läsa på om det företag du skickar ditt CV och personliga hemsida till. Om du skickar ett mejl med länken till din hemsida, ska du alltid skriva några personliga rader som är lämpliga och relevanta för din ansökan till det specifika jobbet.