Gör en modeblogg som sticker ut

Att blogga har varit otroligt populärt i ett antal år nu och det verkar inte bli mindre populärt inom en synlig framtid. Det kan dock vara svårt att veta hur du ska göra för att lyckas med att skapa en framgångsrik blogg som sticker ut när det redan finns ett så stort antal bloggar. Att hitta det där som gör just din blogg unik. Du får tips till hur du skapar en framgångsrik blogg här som kan användas oavsett om du gör en modeblogg eller om du gör en tuff sportsida.

Var modig

Det första steget när det kommer till att göra en modeblogg som sticker ut är att du måste vara modig och ha stark självkänsla. Det finns ett så stort antal modebloggar redan så det kan vara svårt att hitta sin egen plats i ett medium som redan är överbefolkat. En bra nyhet är dock att mer än 90 % av de andra modebloggarna inte är så bra, en hel del av dem är faktiskt värdelösa. Detta gör att det finns ett mindre antal bloggar som du behöver överträffa – en klar fördel.

Skapa din egen domän

Om du vill skapa en modeblogg som sticker ut och är framgångsrik så behöver du skapa din egen hemsida, och ett unikt domännamn som du sedan kan promota på sidor som Tumblr och Blogger. Om du till exempel enbart skapar en blogg på Tumblr så kan den bli lyckad men du når en mindre publik då du endast har tillgång till medlemmarna på just den hemsidan. Om du istället har din egen hemsida som du länkar till på en mängd olika sidor så ökar du chansen att få en större publik.

Var unik

Du behöver hitta någonting som just du gör bättre än alla andra, eller någonting som är unikt för just dig och din blogg. Om du inte har någonting unikt att erbjuda så finns risken att din blogg bara blir ytterligare en blogg bland alla andra. Om du vill ha en blogg som sticker ut så är det väldigt viktigt att du skiljer dig från mängden så mycket som möjligt.

Bygg ett nätverk

Skaffa vänner i branschen och bygg ett nätverk. Bli vän med dina följare och med andra bloggare, om du blir vän med en mer erfaren och framgångsrik bloggare så kanske de kan berätta vad de gjorde för att bli populära, eller ge dig tips på hur du förbättrar din blogg. Det är även hjälpsamt att vara aktiv på sociala medier som Twitter eller Google+ där du kan följa populära bloggare för att se vad de sysslar med.

Så enkelt är det

Om du följer de här tipsen och håller huvudet kallt och ständigt arbetar på att förbättra din blogg så kommer du att få en modeblogg som sticker ut från mängden på nolltid. Om du lägger ner en stor mängd tid på det sista steget om att skaffa vänner i branschen så finns det en stor chans att din blogg blir framgångsrik och får ett allt större antal följare.